Учебната 2019/2020 година в снимки

Категория: Галерия Публикувана на Неделя, 01 Декември 2019

16.09.2019 г. - ТЪРЖЕСТВЕНО ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2019/2020 ГОДИНА

С много настроение и положителни емоции, учениците ни посрещнаха първия учебен ден.

Госпожа Анета Делчева - директор на училището пожела на учениците, на техните учители и родители крепко здраве, упоритост и успехи през новата учебна година.


27.09.2019 г. - Европейски дена на спорта

На 27.09.2019г. учениците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, с. Черна гора за трета поредна година се включиха активно в Европейския ден на спорта в училище, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците. В България той се координира от сдружение „ BG Бъди активен“. Празникът започна с изява на мажоретна група към училището, с ръководител Радостина Петкова. Учениците отбелязаха този ден със спортно- занимателни игри за бързина, ловкост и точност. За отлично представилите се ученици имаше награди.

Събитието продължи с провеждане на футболна среща между класовете от начален и прогимназиален етап. Момичетата се включиха в играта „Народна топка“.Европейският ден на спорта в училище приключи с разделно събиране на отпадъци в района на училището.

НЕКА И НИЕ БЪДЕМ АКТИВНИ! 


НЕПРЕКЪСНАТО ПОДОБРЯВАМЕ МАТЕРИАЛНАТА СИ БАЗА:

- Нов ресурсен кабинет

 Удовлетворени! Още един склад от базата на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Черна гора е с ново предназначение - Ресурсен кабинет. Обзаведен с любов за децата и учениците, които се нуждаят от допълнителна подкрепа.

 

- Ремонтиран компютърен кабинет

Компютърният ни кабинет, преди ремонта и сега…

 

- Интерактивен дисплей

Най-щастливите ученици! Интерактивен дисплей замени дъската в една от класните ни стаи. Училището ни, единствено в община Братя Даскалови, беше класирано по НП ИКТ 2019. С невероятното съдържание и отличения с награди mozaBook - соуфтуер за презентации, позволява по-голяма интерактивност и ангажира учениците. Децата се впечатляват от новите технологии и това е едно от нещата, които ги карат да бъдат активни в образователния процес.

 


18.11.2019 г. - ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА ДЕНЯ НА ЖЕРТВИТЕ ОТ ПТП

През тази година бе под мотото „Животът не е резервна част“.

Учениците изслушаха доклад по темата и отправиха своя Детски призив за осигуряване безопасността на движението под наслов    „Моля,чуйте ни! Пазете живота на децата! Представен бе и рецитал „Спазвай правилата!“, както и видеоурок по БДП, състезание по подреждане на пъзели с пътни знаци. Отчетени бяха резултатите от конкурса за рисунка - „Пресичам безопасно“, като най-добре представилите се ученици получиха грамоти и предметни награди. Проведе се и състезание с участието на четвъртокласници за решаване на пътна кръстословица „На пътя е опасно“. Победителите получиха награди.